Τι θα γίνει τελικά ; …

Η προσωπική επιτυχία ή αντίθετα η προσωπική δυστυχία που βιώνει κάποιος στην ζωή του, δεν θα πρέπει να λειτουργούν αποτρεπτικά στο να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του.Κατανοώ πως η αφιέρωση για την επίτευξη ενός προσωπικού στόχου του καθενός   και στην συνέχεια ο ενθουσιασμός της επιβεβαίωσης από τους γύρω του, λειτουργεί εις βάρος τις ικανότητας να παραμένουν σε επαγρύπνηση τα ανακλαστικά σε ενδεχόμενες κοινωνικές αλλαγές. Από την άλλη πάλι καταλαβαίνω τον άνθρωπο εκείνον που αντιμετωπίζει προσωπικά, οικογενειακά, επαγγελματικά προβλήματα – και αν μου επιτρέπεται η έκφραση – μετατρέπει τον μικρόκοσμό του σε μία καταθλιπτική πραγματικότητα, μην μπορώντας να αποδράσει από αυτήν.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν χρειάζεται να “ασχολούμαστε” με ένα θέμα κάθε φορά. Οφείλουμε να έχουμε μία ευρεία ενημέρωση σε οτιδήποτε μας περιβάλει. Προσοχή δεν υποστηρίζω το μοτίβο του “ξερόλα”, άλλωστε με απωθεί ο χαρακτήρας των ανθρώπων αυτών, επιβάλλεται όμως να έχουμε σφαιρική ενημέρωση για τα προβλήματα στην χώρα, στον δήμο, στην γειτονιά, στην πολυκατοικία μας, στην οικογένεια μας.

Παράδειγμα, σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, ξέρουμε ποιοι θα είναι πιθανός οι υποψήφιοι ; Γνωρίζουμε τις θέσεις τους για τους δήμους μας ;

paraloges-anisixies

Αναφέρομαι σε κάτι τυχαίο και ίσως μη συνδεόμενο θέμα σε σχέση με αυτά που ξεκίνησα να περιγράφω, όμως ήταν ότι πλησιέστερο μου ήρθε στο μυαλό για να περιγράψω την ανυπαρξία διάθεσης, προκειμένου να κατευθύνουμε έστω και ελάχιστα τα πράγματα εμείς. Ο καθένας έχει ελάχιστη δυναμική, σχεδόν αμελητέα, όλοι μαζί όμως ;

Εύχομαι στους ανθρώπους που προοδεύουν να συνεχίσουν να το κάνουν, γιατί αυτό είναι κάτι εκπληκτικό, αλλά που και που να σκέφτονται συλλογικά. Επίσης σε αυτούς που δυστυχούν εύχομαι να βρουν δύναμη να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους και να τα δουν ως αφορμή για αλλαγή πλεύσης στην ζωή τους.

Είτε έτσι  είτε αλλιώς, ευτυχισμένος η δυστυχισμένος κάποιος, μπορεί να υπάρξει  θύτης αλλά και θύμα του ίδιου του του εαυτού. Ενημέρωση, αγώνας και διάθεση για αλλαγή  τα εφόδια μας.

Γιαγμουρίδης Φάνης

Ένας απλός πολίτης του κράτους τούτου

Leave a comment