Που λέω ναι, επιλέγοντας το όχι και που πρέπει να πω άμεσα όχι επιλέγοντας το ναι.

Προβληματισμός είναι η λέξη που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς όταν θέλει ευγενικά να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του δημοψηφισματος από το πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για προβληματισμό μιας και αυτό θα ήταν υγιές να υπάρχει, αυτό που χαρακτηρίζει την κατάσταση είναι η λέξη διχασμός.Οι ιθύνοντες έριξαν στον λαό το καρότο της “αγάπης για την πατρίδα” και μαστιγώνουν με το μαστίγιο του “ως εδώ, δεν πάει άλλο” τον γάιδαρο (λαός) για να τον φτάσουν μέχρι την κάλπη της Κυριακής. Καλούμαστε να επιλέξουμε σε ένα ανύπαρκτο ερώτημα αλλά αυτό δεν απασχόλησε κανέναν (!) καλούμαστε να πούμε ναι ή όχι σε ένα ερώτημα που δεν έχει υπόσταση, μιας και την στιγμή που η Ελλάδα έγινε ληξιπρόθεσμη στους δανειστές της, οι τελευταίοι δήλωσαν ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους πως θα υπάρξει πρόταση εκ νέου μετά την ψήφο του λαού.Πολύς κόσμος έχει απλουστεύσει το ερώτημα του δημοψηφίσματος το οποίο είναι αυτό

Dimopsifisma28615sk

σε κάτι πιο απλό όπως το “δέχεσαι τα μέτρα των δανειστών ;”  Η απάντηση που αυτομάτως έρχεται στο νου του καθένα έπειτα από επτά σχεδόν χρόνια υφεσιακής πολιτικής είναι όχι .

Ας δούμε όμως λέγοντας όχι που λέμε ναι και να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο PSI και να εντάξει τη διαδικασία στο Αγγλικό Δίκαιο, υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία της χώρας και τα περιουσιακά της στοιχεία (έσοδα από ενέργεια, αποθέματα χρυσού, πλουτοπαραγωγικές πηγές) παρά τις αντίθετες προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας συμβούλου, που προσέλαβε και πλήρωσε για να εξασφαλίσει τα ελληνικά συμφέροντα. Όταν λέμε Αγγλικό δίκαιο στην ουσία αναφερόμαστε στις δανειακές συμβάσεις των μνημονίων που είναι σε ισχύ αυτή την στιγμή, των δανείων δηλαδή που πληρώναμε μέχρι και τελευταία, πριν γίνουμε ληξιπρόθεσμοι  παίρνοντας καινούργια δάνεια ξανά και ξανά. Το κακό με το Αγγλικό δίκαιο είναι πως είναι το μοναδικό στο κόσμο που είναι υπέρ του δανειστή !!

Συγκεκριμένα :

Αγγλικό δίκαιο: Το αγγλικό δίκαιο αντιμετωπίζει κάθε συμβατική υποχρέωση ως περίπτωση εγγυοδοτικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία ο οφειλέτης ευθύνεται για κάθε παράβαση της (breach of contract). Αυτό εξηγεί πολλές διαφορές σε σχέση με τα ηπειρωτικά δίκαια. Έτσι, στο αγγλικό δίκαιο είναι αδιάφορη η μορφή της εκάστοτε παράβασης της ενοχής (π.χ. αδυναμία, υπερημερία, πλημμελής εκπλήρωση), καθώς κάθε περίπτωση μη εκπλήρωσης αντιμετωπίζεται ως παράβαση όσων υποσχέθηκε ο οφειλέτης.

Όπως και σε κάθε ιδιώτη όταν βγαίνει ληξιπρόθεσμος στο δάνειο του και του κάνει απαιτητά η τράπεζα το σύνολο των χρημάτων που δανείστηκε, έτσι και οι δανειστές μας εφόσον αρνηθούμε να δεχτούμε τα μέτρα τους ψηφίζοντας όχι στο πανελλαδικό δημοψήφισμα, μπορούν άμεσα να κάνουν απαιτητά τα χρήματα τους (130 δισ) και επειδή φυσικά δεν έχουμε να τους τα δώσουμε, θα ενεργοποιηθούν άμεσα οι δανειακές συμβάσεις οι οποίες υπάγονται στο Αγγλικό δίκαιο και θα μας τα πάρουν όλα (!)

Παρά τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση ισχυριζόμενη πως οι δανειστές «τρέμουν» την πτώχευση μέλους της ευρωζώνης,  το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος (EFSF) πάτησε το «κουμπί» της χρεοκοπίας της και αξιώνει την αποπληρωμή ολόκληρου του ποσού των 130 δισ. ευρώ που του οφείλει η χώρα μας.
Σύμφωνα με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου και των τραπεζών, η εξέλιξη αυτή φέρνει πιο κοντά την πτώχευση και απειλεί να συμπαρασύρει σε ολική καταστροφή δημόσιο, ιδιώτες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν ελληνικά ομόλογα,  προκαλώντας ντόμινο κατάρρευσης και έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ψηφίζοντας όχι λοιπόν, λέμε ναι στην εκμετάλλευση της υποθήκης της ανεξαρτησία της χώρας και των περιουσιακών της στοιχείων (έσοδα από ενέργεια, αποθέματα χρυσού, πλουτοπαραγωγικές πηγές).

Πάμε να δούμε το ναι τώρα. Εδώ τα πράγματα είναι περισσότερο απλά, λέγοντας ναι σε ένα ερώτημα που πλέον δεν ισχύει, οι δανειστές παίρνουν στα χέρια τους μία λευκή επιταγή.Έχουν ένα ναι, θέτοντας  εν συνεχεία το ερώτημα μετά την απάντηση μας, το οποίο ερώτημα θα είναι ένα σύνολο μέτρων πολλών δις ευρώ ύφεσης.Στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει μέτρα, σκληρά μέτρα!

Όμως  με αυτό το ναι,  λέμε στην πραγματικότητα όχι στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, όχι στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας από ξένες δυνάμεις. Λέμε όχι στο πάρσιμο της χώρας χωρίς φυσικό πόλεμο. Αν θέλουμε να αγωνιστούμε για την πατρίδα μας όπως συχνά λέγεται τελευταία πρέπει να τα σκεφτούμε όλα τα παραπάνω πολύ πριν την αυριανή ημέρα, ξανά και ξανά !!!

Πολλοί λένε “θα είναι δύσκολα στην αρχή, μετά θα είναι καλύτερα”, όμως όχι, δεν θα είναι.

Είναι τόσο καλά οργανωμένο που συμβαίνει το εξής. Όλοι είναι μαζί !  Οι σάπιοι τόσα χρόνια πολιτικοί υποστηρίζουν το ναι για να οδηγήσουν αντιδραστικά τον κόσμο στο όχι. Επίσης οι φρέσκοι και καλά επαναστάτες τοποθετούνται υπέρ του όχι για να μαζέψουν τους υπόλοιπους του κόσμου.Στην πραγματικότητα εκτεταμένα και εντεταγμένα προωθούν το οχι όλοι τους!!!! Θέλουν να παρθεί η κυριαρχία, απίστευτα πράγματα.Το ναι στην πραγματικότητα δεν λύνει φυσικά τα οικονομικά προβλήματα, αλλά με αυτό κρατάμε την πατρίδα στα χέρια μας.

Πρέπει με κάθε τρόπο να μην επιτρέψουμε να κάνουν απαιτητά τα (επαχθές) χρέη μας , να κερδίσουμε χρόνο, να κρατήσουμε την Ελλάδα στους Έλληνες και εκεί να δώσουμε τον πραγματικό αγώνα. Εκεί να ενωθούμε, ΟΛΟΙ και να αναζητήσουμε ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ώρα που θα καθαρίσει όλο το πολιτικό σύστημα, εκεί πρέπει όλοι να δώσουν την προσωπική τους μάχη για βελτίωση του εαυτού τους, όραμα υπάρχει, άνθρωποι υπάρχουν, διάθεση πρέπει να υπάρξει ! Το δύσκολο θα είναι αυτός ο αγώνας, ο πραγματικός!

Να υπάρχουν τα μέτρα τους αλλά εμείς να γινόμαστε ένα.

Ψηφίζοντας ναι λοιπόν λέμε ναι στην Ελλάδα.

Παραθέτω όλες τις πηγές, γνωρίζω πως θα υπάρξουν σχόλια, αυτό όμως είναι κάτι που δεν με αφορά.

Καλή ψήφο !

Οι Δανειακές Συμβάσεις που συνήψε η Ελλάδα κατά την περίοδο 2010-2012

Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος

Το Αγγλικό Δίκαιο

EFSF και κατασχετήριο

Ο Βενιζέλος καταδίκασε τη χώρα στο αγγλικό Δίκαιο, ενώ είχαν βρει λύση οι Αμερικανοί

Γιαγμουρίδης Φάνης, ένας απλός πολίτης του κράτους τούτου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s