ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙΣ…

6568866181_530ed4f29cΕάν θέλεις να είσαι υγιής ηθικά, νοητικά και φυσικά: διώχνε !
Διώχνε τις μικρές σκοτούρες της καθημερινής ζωής, τους ερεθισμούς και τις ενοχλήσεις που διασταυρώνει καθημερινά το βήμα σου. Μην τις κρατάς, μην τις τρέφεις, μην τις ευνοείς, μην τις αναπτύσσεις. Δεν αξίζουν. Διώχνε τες.
Εκείνη η μικρή πληγή που σου προξένησε κάποιος φίλος, ίσως να μην ήταν σκόπιμη, ίσως να ήταν, πάντως μην σκοτίζεσαι, διώξε την. Αρνήσου να την σκέφτεσαι.
Διώξε το αίσθημα του μίσους που έχεις για κάποιον άλλον, τη ζήλεια, τον φθόνο, την κακία, όλες τις τέτοιες σκέψεις. Σάρωσέ τες από τον νού σου και θα εκπλαγείς για το ανανεωτικό αποτέλεσμα που θα νιώσεις, τόσο φυσικά, όσο και νοητικά. Διώξε τα όλα, είναι κίνδυνος θανάσιμος να τα στεγάζεις.
Αλλά με τις μεγάλες φασαρίες, τις πικρές απογοητεύσεις, τις βαθιές αναποδιές, τις θλίψεις που σπαράζουν την καρδιά, τις τραγωδίες της ζωής, τι γίνεται; Αλλά επίσης, διώξε τες. Πέταξέ τες από πάνω σου, ήπια, αλλά σίγουρα. Απομάκρυνε κάθε λύπη και πικρία, άφησε μονάχα την θλίψη να γίνει μια επιρροή γλύκας. Ναι, διώξε τες κι αυτές, φτιάξε το μέλλον σου.
Ύστερα, διώξε ακόμη και το ελαφρό εκείνο συναίσθημα αδιαθεσίας και μη μιλάς πια καθόλου γι’ αυτά. Θα δεις τι καλός λυτρωμός είναι. Θεράπευσες βασιλικά την αρρώστια σου, αλλά τώρα εγκατάλειψέ την, διώξε την. Μην τρέφεις την αδιαθεσία σου, διώξε την. Μίλα καλύτερα για υγεία και θα έλθει.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s