Γιατί λέω ΟΧΙ στην χρυσή αυγή …γιατί λέω ΜΠΡΑΒΟ στο Πολυτεχνείο .

Μόλις σήμερα πληροφορήθηκα πως η φασιστική και αντιδημοκρατική οργάνωση χρυσή αυγή , στην Καλαμάτα τοποθέτησε αφίσες οι οποίες ουσιαστικά χαρακτηρίζουν την επανάσταση του πολυτεχνείου ως παραμύθι .Αναζητούν λένε νεκρούς του πολυτεχνείου και εντέχνως περνάνε στο μυαλό της σημερινής νεολαίας που δυστυχώς τους υποστηρίζει, πως η εξέγερση ήταν ένα τίποτα …θέατρο λένε ! Η αυτοαποκαλούμενη λοιπόν δημοκρατική οργάνωση χρυσή αυγή προσπαθεί να μας σταματήσει να διακρίνουμε αυτό που μόλις άρχισε να φαίνεται ,ότι δηλαδή είναι Υποκριτές ,Τραμπούκοι και Δολοφόνοι …ότι ιδανικά τους είναι ο σκοταδισμός και η αντίδραση ,αρχές τους το Αουσβιτς και τα Καλάβρυτα .Ξεχνάμε δηλαδή τους φόνους, της φυλακίσεις ,τους βιασμούς …ξεχνάμε τα θύματα .

Όταν όλοι τους υποστήριζαν ,πρώτος στους δικούς μου ανθρώπους (γνωστούς και φίλους) έλεγα πως δεν πρέπει να τους εμπιστεύεται κανείς ,γιατί πολύ απλά υφαρπάζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με “καλές” και κυρίως εντυπωσιακές κινήσεις και πως στόχος τους δεν είναι οι μετανάστες. Με την ίδια ευκολία που εκδηλώνουν το μένος που τους χαρακτηρίζει στους μετανάστες ,τόσο απλά θα κάνουν το ίδιο και στους Έλληνες πολίτες οι οποίοι τους ψήφισαν .Τότε όμως θα είναι αργά γιατί ήδη θα αποτελούν απαραίτητο γρανάζι σε αυτό που ονομάζουμε σύγχρονο σύστημα.

Η ναζιστική οργάνωση στρέφεται εναντίον μαθητικών οργανώσεων και απειλεί με εφόδους στα σχολεία την ημέρα της Επετείου .Τα σχολειά όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης με αλλαγή στον τονισμό της λέξης ,που πασχίζουν εκεί μέσα παιδιά να ζεσταθούν ,να μην λιποθυμήσουν από την πείνα και εν τέλει να μάθουν γράμματα αποτελούν στόχο , της και καλά δημοκρατικής χρυσής αυγής. Οξύμωρο;

Πρότειναν να στρατεύονται υποχρεωτικά και οι γυναίκες στα 18 ,περιγράφουν το Πολυτεχνείο ως παραμύθι …πολύ σύντομα θα δούμε κι’ άλλα από δαύτους .Γι’ αυτό νεολαίε του σήμερα που θα έπρεπε φυσιολογικά να είσαι γεμάτος από όνειρα αλλά αντιθέτως σε γέμισαν με μίσος …ναι σε σένα αναφέρομαι …ένα έχω να πω ,ΞΥΠΝΑ , ξύπνα όσο ακόμα μπορείς και δεν είσαι κομμάτι τους . Ψάξε, ερεύνησε ,απέκτησε άποψη και κυρίως μην ακολουθείς τον όχλο .Ξέρω πως η μόνη απόφαση που έχεις πάρει στην ζωή σου νεαρέ/ή μου είναι αν θα ζητήσεις από τον μπαμπά το iphone4 ή το iphone 5 …μην το συνεχίζεις ,αποφάσισε για ΕΣΕΝΑ.

Όσο για εσένα μεσήλικα αλλά και γηραιότερε Έλληνα ,θέλω να σου ζητήσω να σταματήσεις να ποτίζεις φαρμάκι στα παιδιά σου ,θέλω να σου ζητήσω να ανακόψεις την άνοδο του εγωισμού σου και να βάλεις για μία φορά στην ζωή σου …μόνο μία, τα παιδιά ,την νεολαία της Ελλάδος .Θέλω να σου ζητήσω να σταματήσεις να υποστηρίζεις αληταρία τα οποία σε πάνε στην τράπεζα και χαστουκίζουν αυτούς τους πολιτικούς γα τους οποίους εκτρέφεις μίσος .Θέλω να σου ζητήσω να σταματήσεις να χαϊδεύεις τον “λύκο “ παρ’ όλο που εσύ βλέπεις πρόβατο .Η χρυσή αυγή είναι μέρος του ίδιου συστήματος ,με αυτό που σε απέλυσε, σου έκοψε μισθό και σύνταξη …δεν θα διστάσει όμως να σε κάψει όταν δεν θα σε χρειάζεται .

Στη γενιά την δική μου (30) , ένα έχω να πω …“δραστηριοποιήσου”

Θέλεις να γίνεις άνθρωπος ,θέλεις να πληρείς τον όρο του Ανθρώπου ; Άνθρωπος ,τα Άνω θρώσκω ,τα Άνω επιζητώ ,τα Άνω εξετάζω !
Και μιας και αναφέρθηκα σε γενιές να διευκρινίσω και το εξής …λέμε συχνά πως μας κυβερνάει η γενιά του Πολυτεχνείου …λάθος .Η γενιά του Πολυτεχνείου θυσιαστικέ στο όνομα της δημοκρατίας. Αυτοί που μας κυβερνάνε είναι η γενιά η οποία αυτοονομάστηκε γενιά της επανάστασης …μιας επανάστασης που έγινε από τα ιταλικά ,λονδρέζικα και παριζιάνικα καφέ …διαβάζοντας ποίηση. Την ίδια ώρα που στην πατρίδα Ελλάδα χυνόταν αίμα .
Ζήτω το Πολυτεχνείο !
Καλησπέρα σας
Γιαγμουρίδης Φάνης
Ένας απλός πολίτης του κράτους τούτου .

Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις μου http://www.staparaskinia.gr/2012/11/17_14.html

Advertisements

One thought on “Γιατί λέω ΟΧΙ στην χρυσή αυγή …γιατί λέω ΜΠΡΑΒΟ στο Πολυτεχνείο .

 1. Δεν με απασχολεί τόσο ο ναζισμός ή όχι της Χ.Α., όσο ο οικονομικός φασισμός των υπηρετών του μνημονίου. Των προδοτών στους οποίους η ύπαρξη της Χ.Α. δίνει την ευκαιρία να την καταγγέλουν ως φασιστική και κατ’ αντιδιαστολή, αυτοί να προβάλλονται ως δημοκράτες !
  Βλέπε Βενιζέλο, Παπούλια, των κατ’ εξοχήν βιαστών της Δημοκρατίας και Εθνικής Κυριαρχίας. Αυτών που παρέδωσαν την Εθνική Κυριαρχία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ! Ούτε καν με ενισχυμένη απόφαση της Βουλής !
  Ας δούμε όμως ποιας Βουλής και ποιου πολιτικού συστήματος:
  Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και Η “θυσία” της Κύπρου για να “επανέλθει” η δημοκρατία.
  Πάντα απορούμε πως οι αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατάντησαν Δαμανάκηδες και Λαλιώτηδες. Μια πιθανότατη εξήγηση είναι ότι ήσαν απλά “αγωνιστές” σε διατεταγμένη υπηρεσία από το πολιτικό σύστημα που η χούντα είχε στην απόσυρση.
  Το συνδυάζω με εξομολόγηση ταγματάρχη μέλους της χούντας, σε τηλεοπτικές εκπομπές τόσο του Χίου όσο και του Τράγκα, που ομολόγησε ότι αυτός και άλλοι της χούντας ανέτρεψαν τον Παπαδόπουλο διότι δεν συμφωνούσαν με την πρόθεση του να επαναφέρει τους παλιούς πολιτικούς ως διάδοχη κατάσταση της “επανάστασης” και τις σχετικές επαφές του .
  Θεωρήθηκε λοιπόν από τα μέλη της χούντας ότι ο Παπαδόπουλος θα επανέφερε το ίδιο με το πριν το 67 πολιτικό σύστημα. Αυτό δηλαδή που αργότερα υπηρέτησαν οι Λαλιώτηδες.
  Οπότε, εάν έτσι έγινε, φυσικά και αμείφθηκαν και αμείβονται πλουσιοπάροχα Λαλιώτης, Δαμανάκη και Σία !
  Να μην ξεχνάμε και την παράλληλη αλληλοπροώθηση σε κρατικά αξιώματα με τον Καραμανλή Πρόεδρο Δημοκρατίας επί ΠΑΣΟΚ ή και την παράδοση της εξουσίας από την ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ το 2009 με την ουσιαστικά παραίτηση του Κωστάκη υπέρ του Γιωργάκη.
  Αυτό εξηγεί και εν μέρει γιατί τώρα δεν ξεσηκωνόμαστε. Στο Πολυτεχνείο πιθανότατα υπήρχε οργανωμένη ενθάρρυνση και υποκίνηση ενώ τώρα δεν υπάρχει τίποτα οργανωμένο. Αντίθετα βλέπομε το θλιβερό θέαμα του Τσίπρα να κατεβαίνει να συμπαρασταθεί στις συγκεντρώσεις του Παναγόπουλου (ΓΣΕΕ), αντί να οργανώσει αυτός συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενός εν δυνάμει πρώτου κόμματος !

  Δέχομαι επομένως την επέτειο του Πολυτεχνείου ως ενός αγώνα που δεν δικαιώθηκε ακόμη. Και είναι πολύ πιθανό η εξέγερση του Πολυτεχνείου να χρησιμοποιήθηκε από το μεταπολεμικό πολιτικό σύστημα των δοσίλογων ώστε να επανέλθουν στην εξουσία.
  Από την Σκύλα στην Χάριβδη δηλαδή.
  Δεν θα εκπλαγώ επίσης αν αποδειχθεί ότι την Κύπρο την θυσίασε το ίδιο αυτό πολιτικό σύστημα ώστε να χρεωθούν την καταστροφή οι στρατιωτικοί και έτσι να αναγκαστούν να παραδώσουν βελούδινα την εξουσία.
  Ιδιαίτερα αν αυτό συνδιαστεί με τις συναντήσεις του Λαμπράκη με τον Σαμψών πριν το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου.
  Εξ’ ου και ο πάντα κλειστός φάκελλος της Κύπρου.

  Όσο για τους αγνούς αγωνιστές του Πολυτεχνείου που ήσαν βέβαια και η πλειοψηφία, αυτοί υπάρχουν αλλά δεν προβάλλονται.
  Θα μπορούσαν να είναι παρόντες εάν είχαμε Δημοκρατία όπου οι πολίτες συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων και όχι ολιγαρχία όπως η ψευτοδημοκρατία που “επανήλθε” το 74 !
  Τότε σκότωναν τα όπλα, τώρα σκοτώνουν τα ευρό που δεν είναι παρά όπλα ξένης κατοχικής δύναμης.

  Ως μοναδική λύση που μπορεί να σώσει πλέον την χώρα δεν βλέπω παρά μια Συντακτική Συνέλευση πολιτών για Συμμετοχική Δημοκρατία, με αποκλεισμό της σημερινής Κομματοκρατίας – Χρεοκρατίας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s