Θεσσαλονίκη: Ολη η πόλη ένα μεγάλο beach party το Σαββατοκύριακο!

Το άγνωστο θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης, που εκτείνεται από την παραλία της Αρετσούς μέχρι το Αεροδρόμιο Μακεδονία, προτείνει για… εξερεύνηση αυτό το Σαββατοκύριακο η Parallaxi και «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» με τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων αστικού ακτιβισμού.
Πρόκειται για τη δέκατη έκτη δράση του ”Θεσσαλονίκη Αλλιώς”, του αστικού πειράματος που οργανώνει η Parallaxi, το free-press της Θεσσαλονίκης με τα 22 χρόνια κυκλοφορίας.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στα καρνάγια, στην είσοδο της πόλης στο Φοίνικα με ξενάγηση από τον τέταρτης γενιά γιο της οικογενείας Ιωαννίδη που είναι καραβομαραγκός και θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από σκηνές της ζωής των ναυτικών από τη δεκαετία του ’40, από την σκηνοθέτη-ηθόποιο Νόπη Ράντη, σε συνεργασία με τον μουσικό, Δημήτρη Δαλέζη και τη θεατρική ομάδα της Ακαδημίας Τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Παράλληλα, στην ακτή πίσω από το εμπορικό κέντρο «Απολλώνια Πολιτεία», θα καθαριστεί ο χώρος.

Οι ποδηλάτες της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν σε μία μεγάλη ποδηλατοπορεία με αφετηρία το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μέχρι το Αγρόκτημα του Α.Π.Θ. όπου καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής μαθαίνουν στους ενδιαφερόμενους τα μυστικά της αστικής κηπουρικής στους αστικούς λαχανόκηπους του Α.Π.Θ. ενόψει του καλοκαιριού.

Ο χώρος πίσω από το νοσοκομείο Παναγία αναμορφώνεται και η υπάρχουσα ψαραγορά μετατρέπεται σε μία εντελώς διαφορετική, εμπνευσμένη από ευρωπαϊκά πρότυπα αγορά. Ψαράδες της Θεσσαλονίκης παίρνουν μέρος, προσφέροντας τα αλιεύματα της ημέρας σε ειδικές τιμές, καταστήματα της πόλης στήνουν τους δικούς τους πάγκους, πουλώντας βιολογικά προϊόντα και τρόφιμα καθώς και είδη αλιείας και αυτοσχέδια ουζερί θα σερβίρουν όστρακα ως συνοδευτικά του ούζου Μπαμπατζίμ που θα προσφέρεται δωρεάν.

Στον Ιππικό Όμιλο Βορείου Ελλάδος διοργανώνεται ένα μεγάλο πικ-νικ και το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης μαθαίνει στα παιδιά τα πάντα για το «Νερό… η περιπέτεια της ζωής». Η Ανθή Θάνου αφηγείται «παραμύθια της θάλασσας» με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Παναγιώτη Κουλέλη, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down εκθέτει στους χώρους του ομίλου φωτογραφίες των παιδιών με θέμα τη θάλασσα και η ομάδα του Αρκτούρου κατασκευάζει λουλούδια με τα παιδιά από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια νερού σε μια προσπάθεια να γίνει κατανοητή η αξία του νερού και η σύνδεσή του με το δάσος.

Τέλος, στην ακτή Καλαμάκι- Καλαμίτσα του Δήμου Καλαμαριάς (έναντι στρατοπέδου Κόδρα) θα γίνει ένα beach party, με παιχνίδια από τα παλιά όπως το… limbo και μουσική από τους Onirama.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s