Βρες σε πιο κόμμα ανήκεις ! Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω .

Αφορμή για μία βραδινή  καλησπέρα (!) παίρνω από τον ψηφιακό συνωστισμό των ανθρώπων , σε πολλά blogs τα οποία έχουν αναρτήσει ένα τεστ ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος (αλλά και τυχαίος) πολίτης , να μπορεί να ελέγξει και να  “δει” σε πιο κόμμα ανήκει .

Έχουμε φτάσει δηλαδή σε  σημείο ώστε να μην ξέρουμε ούτε ποιος μας εκφράζει. Και δεν θέλω να τονίσω την ανικανότητα  και ηλιθιότητα των πολιτικών , που  έχουν καταφέρει ουσιαστικά  να κάνουν τις  παρατάξεις  , κυρίως(!) αυτές  που διεκδικούν την διακυβέρνηση της χώρας να μοιάζουν  όλες ίδιες . Αλλά την απουσία της κρητικής σκέψης των πολιτών και την απαξίωση της διαδικασίας ελέγχου και διασταύρωσης  των αναγγελιών του κάθε πολιτικού φορέα με τις παραδοσιακά καίριες τοποθετήσεις  που διαμορφώνουν την ιδεολογική ταυτότητα στην γέννεση του εκάστοτε πολιτικού σχήματος .

Θέλω να πω … χρειάζεται  ” οδηγό ” ,ο Έλληνας πολίτης για να κατανοήσει που ανήκει; Μήπως είναι ώρα να καταρριφθεί το παλαιό , αλλά και η ψυχολογική ,εξαναγκαστική τοποθέτηση του πολίτη στη διαδικασία προσδιορισμού της ιδέας του ” πού ανήκω τελικά;”

Μήπως η κατάσταση γύρω μας προσφέρεται περισσότερο από ποτέ άλλοτε,  για την ανάδειξη καινούργιων προσώπων , για την ανάδειξη ανθρώπων που γνωρίζουν την σημασία των λέξεων “άνθρωπος – ειρήνη – δικαιοσύνη – ομόνοια – αγάπη – ενότητα – φως – αξιοκρατία – προσπάθεια – ισονομία – διαφάνεια – ανάπτυξη – προστασία – ανάδειξη – ιστορία”  .

Δεν θέλουμε να δούμε πού ανήκουμε με …τεστ ,διότι δεν ανήκουμε σε τίποτα σημερινό. Δεν ανήκουμε κύριοι ,σε τίποτα κατασκευασμένο και σαθρό .Η γενιά μου ανήκει στο αύριο , ανήκει στο φως αλλά η δουλεία που θα το αναδείξει ,συντελείτε σήμερα !!

Και επειδή μπορεί μερικοί να αναρωτιούνται “τώρα από πού είναι αυτός , τι μας λέει ; ” …θα σας βοηθήσω λέγοντας πως δεν ανήκω πουθενά  πολιτικά .Διότι για μένα ο όρος ηγέτης είναι απόλυτα συγκεκριμένος και επειδή κανείς μέχρι στιγμής δεν τον πληρεί,έτσι και ο πολιτικός χώρος του σήμερα δεν με εκφράζει .

Καταλήγοντας ,  θα ήθελα να δώσω τον ορισμό του ηγέτη ώστε πολύ εύκολα να τον διακρίνει ο καθένας από εμάς ,όταν εμφανιστεί ανάμεσα μας έχοντας ευθύνη  για  την επανεγκατάσταση της ανθρωπιάς στη ζωή μας .

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ηγέτης λοιπόν …

“Μόλις πάψει κάποιος να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, είναι δυνατός. Μόλις αντιμετωπίσει το άγνωστο χωρίς φόβο, είναι αρχηγός. Και όταν γυρίσει πίσω, για να στηρίξει τους άλλους είναι Ηγέτης.”

Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε και αυτός που θα ισχυριστεί πως δεν υπάρχουν … “πλαναται πλανην ηκτρα ”

Καλό σας ξημέρωμα !

Γιαγμουρίδης Φάνης

Ένας απλός πολίτης του κράτους τούτου .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s