Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΏΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ

image

H Παραμυθοχώρα μεταφέρεται στο Στρατώνι Χαλκιδικής

Η χώρα του παραμυθιού «χτίστηκε» και λειτουργεί με αγάπη προς τα παιδιά και την νοσταλγία των χριστουγεννιάτικων παιδικών αναμνήσεων, από εθελοντές κατοίκους και φορείς του Στρατωνίου. Η Παραμυθοχώρα λειτουργεί, ήδη, και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2010 και η τιμή εισόδου είναι δύο Χαμόγελα.

Φέτος η «Παραμυθοχώρα» είναι αφιερωμένη στα παιδιά με κινητικά προβλήματα για αυτό και το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, Το Δέντρο της Αγάπης, στολίζεται από τους επισκέπτες, ενώ τα έσοδα από το στολισμό του θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά μηχανήματος μετακίνησης παιδιού με κινητική δυσκολία.

Έξι ξύλινα σπιτάκια, του Αϊ-Βασίλη, του Παραμυθιού, του Ταχυδρομείου, το Σπίτι των Κατασκευών, το Γλυκόσπιτο και το σπίτι των Ξωτικών, όπως και η Λίμνη των Ευχών θα «πασπαλίσουν» με μαγεία τα παιδικά μυαλά.

Στο Σπίτι του, o Αϊ- Βασίλης, υποδέχεται τα παιδιά, συζητούν και μπορούν να φωτογραφηθούν μαζί του. Έξω από το σπίτι του Αι Βασίλη τα παιδιά μπορούν να δουν τους ταράνδους του στο στάβλο τους.

Στο Σπίτι του Παραμυθιού, μια παραμυθού, διαβάζει ενδιαφέροντα παραμύθια κοντά στο τζάκι, στο Ταχυδρομείο τα παιδιά στέλνουν τα γράμματά τους στον Αϊ-Βασίλη, ενώ στο Σπίτι των Κατασκευών εθελοντές βοηθούν τα παιδιά να φτιάξουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Παράλληλα, οι ζαχαροπλάστες του Σοκολατόσπιτου βοηθούν τα παιδιά να φτιάξουν μόνα τους το γλυκό τους, ενώ στο Σπίτι των Ξωτικών, τα ξωτικά και άλλοι ήρωες των παραμυθιών θα διασκεδάσουν τα παιδιά, θα τα βάψουν και θα φωτογραφηθούν μαζί τους.

Στην έξοδο της Παραμυθοχώρας, ένα τρενάκι περιμένει τα παιδιά να τα ταξιδέψει σε μια διαδρομή εντός του χωριού, ενώ ένα μεγάλο λούνα παρκ, με πλήθος παιχνίδια, διασκεδάζει τους επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s